روزشمار عملیات های دفاع مقدس

نوار زمان هشت سال جنگ تحمیلی

کد خبر : 55314
تاریخ خبر : 1403/09/05-17:40
تاریخ به روز رسانی : 1403/09/05-17:41
تعداد بازدید : 39
نسخه قابل چاپ

طرح ریزی عملیات طریق القدس بر اساس خطای محاسباتی دشمن

ارتش عراق در بررسی ویژگی های حمله احتمالی نیروهای ایران به بستان، یکی از فلش های عملیات ایران را از تپه های رملی اعلام کرد، اما تنها تاکتیک عملیات ایرانی ها را در این محور، استفاده از نیروهای چترباز و هلی برن در پشت نیروهای عراق در چزابه دانست و عبور نیروهای پیاده و زرهی را از درون رمل ها غیرممکن خواند.

طرح ریزی عملیات طریق القدس بر اساس خطای محاسباتی دشمن
بر اساس مباحث و آخرین شناسایی هایی که از منطقه تحت اشغال نیروهای عراقی انجام شده بود، طرح مانور عملیات طریق القدس با توجه به پیشنهاد سپاه در استفاده از منطقه رملی برای رسیدن به عقبه های دشمن با تغییراتی نسبت به طرح اولیه شکل نهایی خود را یافت.
در این طرح، عبور از منطقه رملی و دور زدن رده های پدافندی دوم و سوم دشمن در عمق جبهه نبرد به عنوان تاکتیک ویژه عملیات تعیین شده است. بر این اساس، در محور شمالی، حمله در قالب تک احاطه ای یک طرفه از مسیر تپه های الله اکبر به سمت تنگه چزابه و تپه های نبعه، به عنوان محور تلاش اصلی در طرح عملیاتی، صورت می گیرد.

دلایل انتخاب منطقه رملی غرب تپه های الله اکبر به عنوان محور اصلی عملیات
اطلاعات جمع آوری شده نیروهای اطلاعات از منطقه رملی غرب تپه های الله اکبر و شمال شهر بستان در طول ۲ ماه گذشته حاکی از آن بود که با وجود آگاهی دشمن از اجرای عملیات برای آزادسازی بستان، نیروهای عراقی در خصوص حمله از مناطق رملی شمال بستان دچار یک غفلت اساسی بوده اند.
نوع آرایش یگان های دشمن در این منطقه و سمت خطوط پدافندی نشان می داد که عراق عملیات ایران را تک جبهه ای به خطوط خود در حدفاصل تپه سبز (در شمال) تا پل دغاغله (در جنوب) فرض کرده و عبور نیروهای پیاده خودی از منطقه رملی شمال بستان را فقط با هلی برن یا فرود نیروهای چترباز ممکن می دانسته است و چون عبور نیروهای زرهی از این منطقه را ناممکن ارزیابی کرده، لذا دراین باره هیچ گونه اظهارنظری نکرده است.
بر این اساس، ارتش عراق در بررسی ویژگی های حمله احتمالی نیروهای ایران به بستان که آن را برای یگان های تحت امر خود در این منطقه فرستاد، یکی از فلش های عملیات ایران را از تپه های رملی اعلام کرد، اما تنها تاکتیک عملیات ایرانی ها را در این محور، استفاده از نیروهای چترباز و هلی برن در پشت نیروهای عراق در چزابه دانست و عبور نیروهای پیاده و زرهی را از درون رمل ها غیرممکن خواند.
بنابراین، بر اساس این تحلیل، عراق هیچ خط منسجم و تعریف شده ای در جنوب منطقه رملی (شمال و شمال شرقی شهر بستان) نداشت و برای رعایت احتیاط فقط به ایجاد موانع سیم خاردار و میدان مین برای تأمین جناح چپ خود اکتفا کرده بود.
حین اجرای عملیات طریق القدس، سندی از سنگر عراقی ها به دست نیروهای خودی افتاد که قسمتی از آن به تحلیل چگونگی حمله احتمالی ایران به بستان و غرب سوسنگرد پرداخته که بیان کننده همین دیدگاه دشمن است.

منبع:
لطف الله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی سرزمین های ایران، گام دوم: بستان (کتاب شانزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، صص ۷۴۱، ۷۵۳

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*

آخرین اخبار رده طرح ریزی عملیات طریق القدس بر اساس خطای محاسباتی دشمن


آخرین اخبار سایت

روزشمار  دوشنبه  16 اردیبهشت روزشمار دوشنبه 16 اردیبهشت
فرمانده ای که پیش مرگ نیروهایش شد فرمانده ای که پیش مرگ نیروهایش شد
دوباره غم بعد از شادی /سومین شهید مسجد دوباره غم بعد از شادی /سومین شهید مسجد
موشه رو بگیرش موشه رو بگیرش
بصره در تیررس بصره در تیررس


© 1397 کلیه حقوق محفوظ است | طراحی وب سایت
x - »